Grupperna med lite äldre barn

Bilden kan innehÃ¥lla: 2 personer, personer som sitter och inomhusDe äldre barnen kan sammanlagt bli upp till 16 barn med två pedagoger. De leker gemensamt över rums- och åldersgränser i den fria leken både inne som ute. Även samlingarna har de gemensamt men äter, vilar och gör vissa veckoaktiviteter i skilda grupper som gör det möjligt att anpassa sagans innehåll och längd samt vilans längd till barnens olika behov. Barnet känner igen sig och finner trygghet i upprepningar. Dagsrytmen, veckorytmen och årsrytmen är upprepningar att känna igen sig i och vinna glädje ur.

Dagsrytmen:Bilden kan innehålla: en eller flera personer och utomhus

Kl. 6-7.30 frukost -därefter fri lek eller en mysig stund framför kakelugnsbrasan. Kl. 9 samling med sånger, lekar, musik, skoj och stoj eller dockteater. Därefter fruktstund med tid för samtal. Sedan veckoaktivitet innan utelek fram till lunch kl. 11.30. Efter lunch vila med saga, sång och fotmassage. Därefter åter fri lek fram till mellanmålet kl. 13.30. Sedan fri lek utomhus i den rymliga och lummiga trädgården. På vintern blir utevistelsen inte lika lång som på sommaren då även mellanmålet kan intas utomhus. Kl. 16 blir det ett sent mellanmål och mera fri lek inne.

Veckorytmen:
Måndagar går vi på utflykt
Tisdagar bakar vi på förmiddagen och de äldre (4-6 år) har barneurytmi på eftermiddagen.
Onsdagar målar vi vått i vått
Torsdagar har vi musiksamling
Fredagar gör vi olika pysselaktiviteter. Det kan vara att arbeta med lera, trolldeg, bivax, ull eller papper m.m.

Bilden kan innehÃ¥lla: en eller flera personer, utomhus och matÅrstidsrytmen
Veckoaktiviteterna varieras av de olika årshögtidernas förberedelser. Fester är viktiga höjdpunkter i barnens vardag och förskolan inbjuder ofta föräldrarna att delta. Då är glädjen särskilt stor och barnen känner stolthet över allt de kan visa upp på förskolan.

Leave a Reply