Categories
Nyheter

Julgransplundring

 Tjugondagknut inföll i år på en söndag och vi valde att ta avsked av julen med barnen på onsdag därefter. Älvorna hade trolskt svept sina slöjor över åkrar, ängar, träd och buskar och stjärnorna fäste dem med sina kalla, klara strålar på alla grenar så att det glittrade och gnistrade likt stjärnor överallt. I denna fantastiskt vackra, förtrollade värld firade vi sedan julgransplundring.

Vi hade besök av Mona-Cajsa Larsson (pionjär och 88-årig skyddsängel till Amanda), som skänkt oss pepparkakshuset och förskolan Smultronet från Öland. Det blev en väldigt lyckad fest, stämningsfull och barnen var otroligt med på noterna i alla sånglekar kring granen (12 vuxna och 14 barn). Sedan åt vi av äpplena och kakorna som hängt i granen och fick börja knapra på pepparkakshuset. Vi sjöng ut granen och skickade ett par raketer (sådana man tillverkar i nuet) i skyn. “Nu är glada julen slut, slut, slut…”

By christhild

Född i Lappland, Jokkmokk.
Skolgång Järna och Stockholm.
Utbildad Tal- och dramapedagog, Waldorfpedagog.
Trebarnsmor. Levt i England, Tyskland, Frankrike och Schweiz förutom i mitt hemland Sverige.